Data archivering

DATA ARCHIVERING

Al enige tijd is een explosieve datagroei aan de gang. Veel bedrijven die met data werken zien een enorme toename in hun opslagbehoeften. Vooral in de media- en entertainmentwereld neemt de hoeveelheid data enorm toe, door het gebruik van grote formaten zoals 4K, 8K en 360/VR. Maar wat is de beste keuze voor data storage? HDD, SSD, Cloud, Data Tape of wellicht een combinatie hiervan. Kosten hangen hier nauw samen met de wensen van de gebruiker en de visie van een bedrijf op het opslaan en archiveren van data.  Studio’s en omroeporganisaties vertrouwen doorgaans op traditionele LTO-tapesystemen (Lineair Tape-Open) als opslagmethode.

Met de komst van LTO-7 of LTO-8 ligt de keuze voor archiveren naar tape steeds meer voor de hand. De capaciteit is gegroeid naar 12TB native per tape, waardoor je archief ook nog eens praktisch en overzichtelijk kan blijven. Door LTFS, het Linear Tape File System, is archiveren naar tape ook nog eens eenvoudiger geworden. Daar kunnen met name kleinere (productie)bedrijven van profiteren. De meest eenvoudige setup voor het archiveren is een losse LTO tape drive die je aansluit op je MAC, PC of in het netwerk hangt.

Voor grotere storage omgevingen is een losse tape drive wellicht niet voldoende. Dan is een Tape Library een oplossing. Een Tape Library is een behuizing voor een aantal tapes met één of meerdere tape drives.

Check hier de archief oplossingen die wij van Promax bieden.

Wij denken graag mee over een data archief en de best passende oplossing voor elke workflow en budget.

Neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek